Culinary Angel

Vína Bovin

 

BOVIN VINNÉ SKLEPY

První soukromě vybudované vinařství v Makedonii – vinařství Bovin – bylo založené v roce 1998. Svým nepřetržitým růstem dosáhlo současné roční produkce 1,5 milionu lahví vína. Pod vedením profesionálního manažerského týmu bylo tohoto ambiciózního cíle dosaženo již v roce 2001 a vína Bovin jsou v současné době k dostání jak v Evropě, tak v Severní Americe nebo Asii.

NAŠE VINICE

Bovin vlastní na 60 hektarů vinic odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot, Vranec, Shiraz, Cabernet Franc, Tempranillo, Petit Verdot, Sangiovese, Chardonnay, Muscat (Temjanika) a Traminec. Díky ekologicky šetrným postupům produkuje ty nejlepší hrozny v Makedonii. Vinice jsou ošetřeny jen jednou nebo nejvýše dvakrát během vegetace. To spolu s pečlivě řízeným kvašením podle speciálního výrobního postupu Bovin a s moderním výrobním zařízením řadí vína Bovin mezi nejvíce exkluzivní a vysoce hodnocená vína vyrobená v Makedonii.

 
 

ALEXANDAR

/suché červené víno s kontrolovaným a garantovaným původem z vinné oblasti Tikveš/

Alexandar je vynikající suché červené víno z vinařství Bovin. Spojením odrůd Merlot, Cabernet Sauvignon a Vranec vznikla intenzivně fialová barva. Vůně je plná červeného ovoce a bobulovin s nádherným komplexním aroma a bohatou plnou chutí. Pro jeho bylinné a ovocné tóny je víno nezapomenutelné. Alexandar je nejlepší podávat při teplotě 15-17 ºC s hovězím, pečeným vepřovým, telecím, jehněčím a grilovaným masem.

 
 

DISSAN

/suché červené víno s kontrolovaným a garantovaným původem z vinné oblasti Tikveš/

Dissan Barrique je nesmírně kvalitní suché červené víno dozrávající po dobu 6 měsíců v nových sudech ze dřeva makedonského dubu. Charakteristická je tmavě červeno-černá barva s typickou vůní třešní a višní. Má plnou a elegantní chuť s dlouhotrvajícím účinkem a s vyšším obsahem suchého extraktu. Za vhodných podmínek může být skladován po delší dobu. Doporučuje se zejména k těžším jídlům, pečenému vepřovému, tučným rybám, zvěřině, jehněčímu a k pikantním sýrům. Nejlépe ho podáváme při teplotě 15-17 °C.

 

 
 

DARON

/suché červené víno s kontrolovaným a garantovaným původem z vinné oblasti Tikveš/

 

Daron Superior je směsí vybraných hroznů z odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Vranec pěstovaných na slunných svazích lokality Lepovo Brdo. Intenzivní červená barva s věkem dosahuje fialové. Kořeněná vůně evokuje tmavé a červené bobuloviny. Chuť je jemně elegantní, plná, jemná a dlouhotrvající díky velkému obsahu manoproteinů a jemných tříslovin. Mělo by být konzumováno s telecí nebo vepřovou pečení, uzenou šunkou, tvrdými sýry a to při teplotě 15-17 °C 

 

 
 
 
 
Sabja - Masová Specialita
Burgery